Dia 6 de l'experiència gratificant - dissabte 22

La jornada de hui passarà a la nostra història com la de "la marató": gravació, assaig i concert, tot el mateix dia. Anem per parts.
Este mati hem arribat a Sondor a les 10 hores amb la intenció de gravar més cançons en directe, aprofitant el temps que tenim resservat l'estudi. Mos hem ficat a la feina i hem gravat 12 més! Directament a la cinta, amb micròfons d'ambient quasi exclusivament, hem registrat: El Vals De La Distància, Cavalcagarem Tots Junts (de Will Oldham), El Temps De l'Odi s'ha Acabat (versió tropical), Com Pot Ser, Breu Tractat De Física i Astronomia, Marta (de Tom Waits), Els Més Grans, Conclusió, Benvingut Al Món Dels Homens, Vine Que Ja Ix El Sol (de M. Ward), El Fantasma Del Meu Ampli (de Slowblow) i El Somriure Del Món... Quasi res. A meitat de gravació mos ha entrevistat l'encarregat de la secció de música del periòdic més llegit a l'Uruguai, El País, i diu que el dimarts eixirem "a página completa"... La escanetjaré perque la veieu.
En acabar -la sessió de gravació ha durat 11 hores- mos hem anat directes a assajar a una sala que es lloga per hores i hi hem estat una assajant el repertori. Després en l'hostal mos hem pegat una duxeta i hem descansat un parell d'horetes.
I al voltant de les 3 del matí, ¡hem debutat en Montevideo! La veritat és que mos ha eixit prou bé. Hi havia prou gent en el BJ Bar -unes 150 persones- donat que este cap de semana es pont (ací es diu feriado). Hem tocat una horeta i quart i hem triomfat, vaja. Ja tenim alguns fans incondicionals en l'altra banda del món. Se mos ha oblidat d'agarrar la càmera, de l'estrés i el cansanci que duguem acumulat, aixina que no tenim fotos, però hi havia gent fent-ne, els les demanarem.
Hem eixit del BJ ja de dia. Mos hem fet l'última al costat de l'hostal i ara, al voltant de les 9 del matí, anem a gitar-mos. Quan mos alcem mos espera un dia de relax i acomiadaments de la meitat de la banda. Despús demà dilluns, entrarem a mesclar. Ja queda menys. Bon dia. Fins demà.